På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig, glad og velfungerende hund. Du vil lære de viktigste øvelsene som innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til gode rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. Islandsk fårehund Tindra

Kurset starter med to privattimer, deretter er det tre timer i små grupper. På denne måten vil den første innlæringen foregå i fred og ro, og de små gruppene sørger for at jeg får god tid til å hjelpe hver enkelt. 

Jeg tar imot nye valper på kurs hver uke hele skoleåret. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 6 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig.

Valpekursets innhold (totalt 5 timer):

Privattimer

  • 1. time: Hjemmebesøk. Teori om hunden, relasjon og læringsteori. Innlæring av sitt, ligg, sitt opp, kontakt, belønningssignal og «fri». Vi er bare innendørs denne timen. 
  • 2. time: Innkalling. Vi går en tur og trener innkalling med løs hund. 

 

Gruppetimer (2–4 valper)

  • 3. time: Gå pent i bånd, nei/ikke rør og forebygging av ressursforsvar.
  • 4. time: Kontaktøvelser, på plass/fot og bli.
  • 5. time: Passering, ligge rolig på teppet, vent og vær så god. 

I tillegg får man tilgang til en facebookgruppe. I den ligger all teorien til kurset og beskrivelse av øvelsene. Her finner du også mange tips om bl.a. valpebiting, hopping, hjemme alene-trening og mye mer. 

 

TidspunkterLabrador Miko

Alle timene settes opp etter avtale mandager, tirsdager eller onsdager fra ca. kl. 16.30 og utover. Enkelte dager kan det være mulig å ta innkallingstimen på formiddagen. Timene settes opp med 1–2 ukers mellomrom, ev. lengre i forbindelse med ferie eller dersom det er ønskelig. Time nr. 1 varer i en klokketime, mens resten av timene varer i ca. 45 minutter. 

 

Steder

Med unntak av hjemmebesøket, foregår resten av kurset i Aurskog, helt på grensa til tidligere Sørum kommune.

Søk opp Romerike Hundeskole på Google Maps eller Gule sider, eller følg denne lenken: Romerike Hundeskole på Google Maps 

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Aurskog-Høland, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Gjerdrum, Nes og Ullensaker. Jeg tilbyr kun hjemmebesøk dersom det er parkering lett tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Bor du lengre unna, kan den første timen tas som privattime i Aurskog i stedet for hjemmebesøk. 

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker for å gjøre treningen lystbetont og motiverende. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. Det skal være gøy å trene hund, både for hunden og oss! 

Lek/møte med andre hunder og folk

En viktig del av sosialiseringsprosessen er at valpen må lære seg å samhandle med de artene den senere skal omgås, samtidig er det like viktig at valpen lærer seg å være i nærheten av andre hunder og folk uten å skulle hilse. På kurs vil du lære i hvilke situasjoner du ikke bør la valpen hilse på andre, slik at du ikke ender opp med en hund som vil bort til alle den møter. 

 

Pris
Et valpekurs koster kr 2650,–. Kursavgiften skal være betalt innen 1. time. Faktura sendes i egen e-post før oppstart. Påbegynt kurs refunderes ikke.

  

Påmelding
Påmelding sendes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å skrive hva slags hund det er, alder på valpen, adresse og telefonnummer. 

 Ridgeback Tesla