På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig, glad og velfungerende hund. Vi vektlegger kontaktøvelser, innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til øvelser og rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. 

Kurset starter med to privattimer, deretter to samlinger med 1-3 andre valper før man begynner på fellestreninger. Dermed vil treningen bli tilpasset akkurat din valp, samtidig som den første innlæringen foregår i fred og ro og gradvis vanskeligere forstyrrelser.

Jeg tar imot nye valper på kurs hver uke hele skoleåret. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 6 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig.

Islandsk fårehund Tindra

 


Valpekursets innhold:
1. time: Hjemmebesøk. 
Teori om hunden, relasjon og læringsteori. Innlæring av sitt, ligg, sitt opp, kontakt, belønningssignal og "fri". Vi er bare innendørs denne timen. 

2. time: Innkalling. Vi går en tur og trener innkalling med løs hund. Man er alene med instruktør på denne timen. 

3. time: Gå pent i bånd. Vi går også gjennom nei/ikke rør og forebygging av ressursforsvar. På denne timen er man sammen med et par andre valper. 

4. time: Innlæring av på plass/fot og bli sittende/bli liggende. Vi snakker også om å være rolig/trene passivitet. På denne timen er man sammen med et par andre valper. 

Fellestreninger: Seks ganger sammen med 4-7 andre valper. Her trener vi på det vi har gått gjennom de første fire timene. Det er forskjellige temaer som ruller og går hele året, slik at man begynner på fellestreningene så snart man har vært gjennom de første fire timene. Se en oversikt over temaene på fellestreningene her: Kurskvelder

Vi går også gjennom ting som:

  • Passering
  • Vent og vær så god 
  • Rutiner i hverdagen
  • Tips i forhold til miljøtrening og håndtering
  • Hilsetrening/ikke hoppe 

I tillegg får man tilgang til en facebookgruppe der alt av kursmateriellet ligger med teori og beskrivelse av øvelser. 

 

Tidspunkter

De første fire timene settes opp etter avtale tirsdager eller onsdager fra ca. kl. 16.30 og utover. Enkelte dager kan det være mulig å ta innkallingstimen på formiddagen. Timene settes opp med 1-2 ukers mellomrom, ev. lengre i forbindelse med ferie eller dersom det er ønskelig. 

Fellestreningene går mandager kl. 18. I perioder med mange valper på kurs settes det opp ekstra partier kl. 19 og/eller kl. 20. 

Time nr. 1 varer i en klokketime, mens time nr. 2, 3 og 4 varer i ca. 30-40 minutter. Fellestreningene varer i 45 minutter (30 minutter trening, 15 minutter lek). 

 

Steder

Med unntak av hjemmebesøket, foregår resten av kurset i Aurskog, helt på grensa til tidligere Sørum kommune.

Søk opp Romerike Hundeskole på Google Maps eller Gule sider, eller følg denne lenken: Romerike Hundeskole på Google Maps

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Aurskog-Høland, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Gjerdrum, Nes og Ullensaker. Jeg tilbyr kun hjemmebesøk dersom det er parkering lett tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Bor du lengre unna, kan den første timen tas som privattime i Aurskog i stedet for hjemmebesøk. 

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker for å gjøre treningen lystbetont og motiverende. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. 

 

Når starte på kurs?
Jo tidligere du starter, jo bedre resultat får du. Valper er svært lærevillige og morsomme å trene, og det er mye lettere å lære en valp hva den skal gjøre fra første stund, fremfor senere å måtte bruke tid på å trene bort dårlige vaner. 
Ettersom dette kurset starter med privattimer og hjemmebesøk den første timen, kan du starte på kurs bare få dager etter at valpen er i hus.

 

Labrador Miko

 

Lek med andre valper

En viktig del av sosialiseringsprosessen er at valpen må lære seg å samhandle med andre hunder, samtidig er det minst like viktig at valpen lærer seg å være i nærheten av andre hunder uten å skulle hilse. På kurs vil du lære i hvilke situasjoner du ikke bør la valpen hilse på andre, slik at du ikke ender opp med en hund som vil bort til alle den møter. Derfor vil vi trene på at valpene ikke skal hilse når de er i bånd og under trening, men det vil være mulighet for å la valpene møtes løs på inngjerdet område på slutten av kurskveldene. Finner vi ingen passende lekekompiser i de andre valpene, får de møte noen trygge, voksne hunder.

 

Pris
Et valpekurs koster kr 2900,-. Kursavgiften skal være betalt innen 1. time. Betalingsinfo sendes i eget skriv når vi har avtalt time for oppstart. Påbegynt kurs refunderes ikke.

 

 

Påmelding
Påmelding sendes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å skrive hva slags hund det er, alder på valpen, adresse og telefonnummer. 

 Ridgeback Tesla