På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig, glad og velfungerende hund. Du vil lære de viktigste øvelsene som innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til gode rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. Islandsk fårehund Tindra

Kurset starter med to privattimer, deretter er det tre timer i små grupper. På denne måten vil den første innlæringen foregå i fred og ro, og de små gruppene sørger for at jeg får god tid til å hjelpe hver enkelt. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 5 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig. 

Jeg tar imot nye valper på kurs hver uke hele skoleåret. 

 

Valpekursets innhold - totalt 5 timer:

Privattimer

  • 1. time: Hjemmebesøk. Teori om hunden, relasjon og læringsteori. Innlæring av sitt, ligg, sitt opp, kontakt, belønningssignal og «fri». Vi er bare innendørs denne timen. 
  • 2. time: Innkalling. Vi går en tur og trener innkalling med løs hund der vi lærer valpen å følge oss. Ev. bruker vi langline og trener andre varianter av innkalling for de hundene som skal lære seg å søke ut fra eier på jakt. 

 

Gruppetimer (2–4 valper)

  • 3. time: Ligge rolig/passivitet, på plass/fot og bli. 
  • 4. time: Vent/vær så god, nei/ikke rør og forebygging av ressursforsvar. 
  • 5. time: Gå pent i bånd, passering og gå på teppet. 

I tillegg får du tilgang til en facebookgruppe. I den ligger all teorien til kurset og beskrivelse av øvelsene. Her finner du også mange tips om bl.a. valpebiting, hopping, hjemme alene-trening og mye mer. Hele familien er velkommen på kurs (med forbehold om endringer i retningslinjer forbindelse med covid-19). 

 

TidspunkterLabrador Miko

Alle timene settes opp etter avtale mandager, tirsdager eller onsdager fra ca. kl. 16 og utover. Enkelte dager kan det være mulig å ta hjemmebesøket og innkallingstimen på formiddagen. Timene settes opp med 1–2 ukers mellomrom, ev. lengre i forbindelse med ferie eller dersom det er ønskelig. Time nr. 1 varer i en klokketime, mens resten av timene varer i ca. 45 minutter. 

 

Steder

Med unntak av hjemmebesøket, foregår resten av kurset i Aurskog, helt på grensa til tidligere Sørum kommune.

Søk opp Romerike Hundeskole på Google Maps eller Gule sider, eller følg denne lenken: Romerike Hundeskole på Google Maps 

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Aurskog-Høland, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Gjerdrum, Nes og Ullensaker. Jeg tilbyr kun hjemmebesøk dersom det er parkering lett tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Bor du lengre unna eller ikke har parkering lett tilgjengelig, kan den første timen tas som privattime i Aurskog i stedet for hjemmebesøk. 

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker for å gjøre treningen lystbetont og motiverende både for hund og eier. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. 

 

Pris
Et valpekurs koster kr 2800,–. Påbegynt kurs refunderes ikke.

  

Påmelding
Påmelding sendes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å skrive hva slags hund det er, alder på valpen, adresse og telefonnummer. 

 Ridgeback Tesla