På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig og glad, trygg og velfungerende hund. Vi vektlegger kontaktøvelser, innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til øvelser og rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. 

Kurset starter med privattimer før man begynner på fellestreninger med andre valper. Dermed vil treningen bli tilpasset akkurat din valp, samtidig som den første innlæringen foregår i fred og ro. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 6 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig.

Islandsk fårehund Tindra


Valpekursets innhold:
3 timer alene med instruktør, 1 time med et par andre valper og 6 fellestreninger med flere andre valper + en kveld med lek (valgfri)

 • Teori om hunden, relasjon, kommunikasjon, læringsteori
 • Sitt/ligg/sitt opp/stå
 • Innkalling
 • Gå pent i bånd og passering
 • Bli
 • Lineføring/kontakt
 • Nei/ikke rør 
 • Vent og vær så god 
 • Rutiner i hverdagen
 • Tips i forhold til miljøtrening og håndtering
 • Sosialisering med andre hunder (en av kurskveldene lar vi valpene leke sammen)
 • Hilsetrening/ikke hoppe
 • Kurskompendium med beskrivelse av alt vi går gjennom i løpet av kurset

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker (positiv forsterkning) for å gjøre treningen lystbetont og motiverende. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. 

 

 

Når starte på kurs?
Jo tidligere du starter, jo bedre resultat får du. Valper er svært lærevillige og morsomme å trene, og det er mye lettere å lære en valp hva den skal gjøre fra første stund, fremfor senere å måtte bruke tid på å trene bort dårlige vaner. Ettersom dette kurset starter med privattimer og hjemmebesøk den første timen, kan du starte på kurs bare få dager etter at valpen er i hus. 

 

Lek med andre valper

En viktig del av sosialiseringsprosessen er at valpen må lære seg å samhandle med de artene den senere skal omgås. Samtidig er det like viktig at valpen også lærer seg å være i nærheten av andre hunder uten å skulle hilse. På en av kurskveldene lar vi valpene leke sammen. Vi sørger for å sette sammen valper som leker godt sammen, slik at valpene får positive opplevelser – og finner vi ingen passende lekekompiser i de andre valpene, får de møte noen trygge, voksne hunder. Valpene får kun leke sammen når de er løse, slik at vi ikke forstyrrer kommunikasjonen eller at de vikler seg inn i båndene og skader seg. Du vil lære i hvilke situasjoner du ikke bør la valpen hilse på andre, slik at du ikke ender opp med en hund som vil bort til alle den møter. 

Kvelden med lek vil foregå på inngjerdet område i Aurskog der valpene kan leke i trygge omgivelser. 

 

Labrador Miko

Tidspunkter

De indviduelle timene settes opp etter avtale, og jeg tar imot nye valper på kurs hver uke. Vær forberedt på at det i perioder kan være noen ukers ventetid, så meld deg på i god tid! Jeg setter opp timer tirsdag–torsdag fra kl. 16–19. Ved påmelding avtales de fire første timene. Etter at man er ferdig med den individuelle delen, begynner man på fellestreninger sammen med flere andre valper. 

Fellestreningene går på mandager kl. 18.45. I perioder med mange valper på kurs, settes det opp et ekstra parti kl. 17.30. Det er kurs hver uke hele året, med unntak av i skoleferier og på helligdager. Før man begynner på fellestreningene, må man ha vært gjennom de individuelle timene. 

Time nr. 1 og fellestreningene varer i en klokketime, mens time nr. 2, 3 og 4 varer i ca. 40–45 minutter. 

Fra oktober 2019 kommer vi til å kutte ned fellestreningene til 45 minutter, da jeg ser at en hel time er i lengste laget for de fleste. Kurset vil også endre tidspunkt til kl  18.30, mens ved behov for et ekstra parti vil dette gå kl  17.30 som før. 

 


Steder

 • Time nr. 1: Hjemme hos valpen
 • Time nr. 2: Vi møtes på et turområde i Lørenskog  
 • Time nr. 3: Vi møtes på et turområde i Lørenskog eller på Mailand videregående skole
 • Time nr. 4 og fellestreningene: Mailand videregående skole. En av kurskveldene vil foregå i Aurskog (lek med andre valper)

Enkelte dager vil det også være mulig å ta time nr. 2 og 3 i Aurskog (helt på grensa til Sørum). 

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Lørenskog, Oslo nord/øst, Aurskog-Høland, Fet, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Sørum, Gjerdrum, Nes og Ullensaker. Bor du lengre unna, kan du allikevel få hjemmebesøk mot et tillegg (kr 300,-) for ekstra tid/kjøring.

 

 

Pris
For tiden koster et valpekurs kr 2900,-. Kursavgiften skal være betalt innen 1. time.  

 

Påmelding
For påmelding eller mer informasjon, send en e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 Ridgeback Tesla